Madpyramiden - fra 1976 til 2012

Brugsen kom i 1976 med madpyramiden, som på en enkel måde at viser, hvordan maden kan sammensættes, så den tager hensyn til:

  • spis mindre fedt
  • spis mindre sukker
  • spis groft
  • spis mindre salt
  • spis ikke for meget
  • spis varieret

Madpyramiden deles op i basismad og tillæg: bund, midten og top. Anbefalingen lyder . . .

  • spis alt fra bunden
  • spis mest fra midten
  • spis lidt fra toppen

Kostpyramiden har hænger i skolekøkkener, hos læger og hjemme på køleskabet. Den fokuserer på meget frugt og grønt.

Det ser bare ikke ud til, at vi har lært af den. I de sidste 25 år er der kommet både McDonald og Burger King.

Heldigvis har restauranter som Jensens Bøfhus og Bone's vist, at der hører en god salatbar til på en ordentlig restaurant.

 

 

 Den nye madpyramide

 

 Sammenlign de to pyramider. Den nye fra 2012 øverst og den oprindelige fra 1976 nederst.