Madpyramiden - fra 1976 til 2012

Brugsen kom i 1976 med madpyramiden, som på en enkel måde at viser, hvordan maden kan sammensættes, så den tager hensyn til:

  • spis mindre fedt
  • spis mindre sukker
  • spis groft
  • spis mindre salt
  • spis ikke for meget
  • spis varieret

Madpyramiden deles op i basismad og tillæg: bund, midten og top. Anbefalingen lyder . . .

  • spis alt fra bunden
  • spis mest fra midten
  • spis lidt fra toppen

Kostpyramiden har hænger i skolekøkkener, hos læger og hjemme på køleskabet. Den fokuserer på meget frugt og grønt.

Det ser bare ikke ud til, at vi har lært af den. I de sidste 25 år er der kommet både McDonald og Burger King.

Heldigvis har restauranter som Jensens Bøfhus og Bone's vist, at der hører en god salatbar til på en ordentlig restaurant.

 

 

 Den nye madpyramide

 

 Sammenlign de to pyramider. Den nye fra 2012 øverst og den oprindelige fra 1976 nederst.

Nyheder august 2018

dmi dump

Varm sommer

Det blev en sommer med flere rekorder. En sommer vi husker.
En sommer med emner til de fællesfaglige fokusområder. 
Klik her . . .

container maersk

Bestil opdatering

Bestil allerede nu en opdatering af undervisningspakken til fysik7.dk. Har du ikke licens til elevøvelserne på A4-papir, som bestil allerede nu. Der kommer noget med om containere og infrastruktur.
Klik her . . .

brintbil ani

Brintbiler på danske veje

Brændselsceller er nu i brug i rigtige biler. De udfordrer elbiler ved, at de har en lang rækkevidde. Brintbiler er bare for dyre på nuværende tidspunkt.
Klik her . . .