Arbejdstilsynet har været på besøg

Vi har haft besøg af folk fra Arbejdstilsynet, og de har kigget på lærernes arbejdsplads - ikke elevernes hverdag. Her skal der lige nævnes to interessante bemærkninger fra Arbejdstilsynets side.

Ledninger på gulvet

ledninger2019

På Vejlefjordskolen blev det bemærket, at der ligger nogle ledninger på gulvet, så eleverne kan tilslutte deres opladere og computere. Ledningerne må ikke ligge i lærerens gangareal, for man kan jo snuble over ledninger og stikdåser.

Det er interessant, at det er på grund af lærerens arbejdsmiljø, at stikdåserne ikke må være i vejen, når læreren går rundt. På Vejlefjordskolen måtte vi derfor flytte rundt på bordene, så de står ind til væggen, og ledningerne kan føres ud fra væggen.

Vi fik ingen kommentarer til elevernes tasker, som godt kan være en forhindring, for dem kan både læreren og eleverne falde over. Tasker er ikke skolens ansvar, derfor ingen påtale eller kommentar fra Arbejdstilsynet.

Kemiforsøg

Arbejdstilsynet havde bedt om en oversigt over de forsøg, der bliver lavet i udskolingen, både fysik og kemi. Det er jo nemt, når vi bruger fysik7.dk, fysik8.dk osv. Der var ingen bemærkninger til noget, altså en godkendelse af vores sikkerhed omkring forsøgene, som eleverne laver.

rust sky

Arbejdstilsynet kiggede derudover også hjemmesiden igennem i alle afkroge, også lærerens forsøg. Her kom en lang kommentar til et forsøg, hvor der udvikles rust på et øjeblik.

Se billedet med Ninja tæt på.  > > >

Nu er forsøget blevet forbudt på Vejlefjordskolen, så her skal det ikke afsløres, hvordan man laver det.

Interessant er det dog, at Arbejdstilsynet fortæller, at læreren er i stor fare, bare en armlængde fra et forsøg, som kan være dødeligt. Eleverne nævnes ikke på noget tidspunkt. Se på billedet og bemærk, at flere elever står tæt på. Arbejdstilsynet tænker kun på læreren, ikke eleverne.

Nyheder maj 2019

https logo198

Videoklip driller

Mange videoklip her på siden virker ikke for tiden. Årsagen er, at nettet har styrket sikkerheden, så det der før hed http nu hedder https. Det skal justeres inde på hver artikel, hvor der er linket til et videoklip på Youtube.

Samtidig bliver alle videoer i flash-format erstattet med mp4-format. Over 100 videoklip her på hjemmesiden er ved at blive rettet. Undskyld - der arbejdes på sagen. Alt under fysik7, fysik8 og fysik9 er opdateret.

dr dk energi brint

Vind og brint

Husk lige at se nyheden fra Hobro om vindenergi og brint. Det blev vist i nyhederne på dr.dk tirsdag den 23. april.  Klik her . . .

jp map198

Klimarejsen 2019

Jyllands-Posten har gjort det igen. En fantastisk rejse rundt i verden. Der sættes fokus på klimaet. Artiklen kan bruges i naturfags-undervisningen.
Klik her og gå til JP  . . .