Arbejdstilsynet har været på besøg

Vi har haft besøg af folk fra Arbejdstilsynet, og de har kigget på lærernes arbejdsplads - ikke elevernes hverdag. Her skal der lige nævnes to interessante bemærkninger fra Arbejdstilsynets side.

Ledninger på gulvet

ledninger2019

På Vejlefjordskolen blev det bemærket, at der ligger nogle ledninger på gulvet, så eleverne kan tilslutte deres opladere og computere. Ledningerne må ikke ligge i lærerens gangareal, for man kan jo snuble over ledninger og stikdåser.

Det er interessant, at det er på grund af lærerens arbejdsmiljø, at stikdåserne ikke må være i vejen, når læreren går rundt. På Vejlefjordskolen måtte vi derfor flytte rundt på bordene, så de står ind til væggen, og ledningerne kan føres ud fra væggen.

Vi fik ingen kommentarer til elevernes tasker, som godt kan være en forhindring, for dem kan både læreren og eleverne falde over. Tasker er ikke skolens ansvar, derfor ingen påtale eller kommentar fra Arbejdstilsynet.

Kemiforsøg

Arbejdstilsynet havde bedt om en oversigt over de forsøg, der bliver lavet i udskolingen, både fysik og kemi. Det er jo nemt, når vi bruger fysik7.dk, fysik8.dk osv. Der var ingen bemærkninger til noget, altså en godkendelse af vores sikkerhed omkring forsøgene, som eleverne laver.

rust sky

Arbejdstilsynet kiggede derudover også hjemmesiden igennem i alle afkroge, også lærerens forsøg. Her kom en lang kommentar til et forsøg, hvor der udvikles rust på et øjeblik.

Se billedet med Ninja tæt på.  > > >

Nu er forsøget blevet forbudt på Vejlefjordskolen, så her skal det ikke afsløres, hvordan man laver det.

Interessant er det dog, at Arbejdstilsynet fortæller, at læreren er i stor fare, bare en armlængde fra et forsøg, som kan være dødeligt. Eleverne nævnes ikke på noget tidspunkt. Se på billedet og bemærk, at flere elever står tæt på. Arbejdstilsynet tænker kun på læreren, ikke eleverne.

Nyheder marts 2019

greta thunberg

Unge og klima

Verden over ønsker de unge, at politikerne skal gøre mere for klimaet. Det er et interessant emne for os med naturfag i udskolingen. Se ugens opgave om klima.
Klik her . . .

bruxelles fysikdump

Fysik er sjovt

Fysik fylder meget mere i hver-dagen, end vi er klar over. En tur i et tivoli har faktisk meget med fysik at gøre. Tag med på en tur til Bruxelles i sommeren 2018.
Se video på startsiden.

big bang 198

Big Bang, energi og entropi

Energi er et vigtigt fællesfagligt fokusemne, men det er ikke så tit, man hører om Universet fra fødsel til varmedød. Energi er et vigtigt emne inden for astronomi. Klik her.

ledninger198

Arbejdstilsynet
på besøg

Det er lærerens hverdag, Arbejds-tilsynet kigger på, når de kommer på besøg. Også selv om der er fare for elevernes sundhed.  Klik her.