Modeltog og jul i Horsens

Der sker noget i gågaden i Horsens. Den store glasterning KUBEN er centrum for en modeljernbane med fire tog, der kører, hvis kommer hen til den store glasrude. Det er et samarbejde mellem cityforeningen, kommunen og en modeltogsklub, som står bag denne flotte togbane.

Videoklippet herunder viser togbanen både udefra og inde i KUBEN. Sidst i klippet kommer et juletog ude i gågaden forbi. Senere er der et optog med eventyragtige, unge mennesker. Glædelig jul 2022.

Herunder ser du julemanden på en tagryg. Her ser vi den del af modelbanen, som har vinter.

juletog12

Banen gengiver dansk infrastruktur. Derfor er der også et par containere med fra Mærsk Line.

juletog13

En tysk skinnebus holder ved et trinbræt. Banen er bygget på 2½ måned, så den er ikke helt færdig. Til jul næste år vil der være mange flere detaljer, der er på plads.

juletog11

Nyheder oktober 2023

10plus01
10plus03

To læseplaner i 10. kl.

Der er to forskellige læseplaner til brug i 10. årgang, og måske du vil lave en blanding. Læs mere om undervisningspakken, som mange skoler bruger i hverdagen. Klik her . . .

DSC 5383edit

Tænk på mad, når der skal vælges et tværfagligt fokusemne i udskolingen. For 1½ år siden blev et oplæg gennemprøvet på en skole i Østjylland. Der er teori her på domænet, og elevøvelserne kan bestilles under Lærer-info. 
Klik her . . .

usb stick

 

Styr på læseplanen

Har du brug for lidt hjælp med naturfagene i udskolingen, så kontakt webmasteren til fysik7.dk. Lad os få en snak i telefonen; det er gratis. Klik her.