Velkommen til fysik10.dk

- digital tekstbog til fysik og kemi i 10. klasse siden 2005

Vi begynder med kemi om vand, olie, benzin, sprit og acetone. Noget af det kaldes for organisk kemi. Det er spændende og udfordrende.

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd, lys og elektricitet. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen. Hvor alt skal være større, både smil og molekyle . . .

kulbrinte stor

 

Fysik10.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog (1). Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser. Der er mange illustrationer om selve forsøgene, vist sammen med glade elever.

Elevmappen i A4-format (2) bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 10. klasse begynder med 10, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 1015 den femte øvelse i kapitel 1 i 10. klasse.

 

Joomla!

Hjemmesiden er udviklet over mere end 10 år og fremstår nu som et moderne løsning til den teori, der skal kobles til forsøgene. Der er søgefelt i øverste venstre hjørne, hvis du får brug for at finde noget i mange artikler, der er i 7.-10. klasse.

Det hele er programmeret med CMS-systemet Joomla!

 

Test og prøver

Ingen undervisning uden test og prøver, er der flere, der mener. Undervisningspakken til 10. klasse indeholder test til hvert kapitel, tests i atomfysik, en skriftlig terminsprøve og spørgsmål til FS-10.

Herunder ses et billede fra en terminsprøve, hvor eleverne havde adgang til den digitale tekstbog og deres mappe med forsøgsbeskrivelser. De skulle forberede sig til den mundtlige FS-10 i juni måned.

terminstest2014

Nyheder nov. 2019

DSC 2722 ida

Grøn tur til Økolariet i Vejle

Vi bruger en fagdag i Vejle for at se, hvad forretninger og Økolariet gør for at få os til at tænke mere på vores kostbare klode.
Læs mere om mad og miljø . . .
klik her

banana 678

Fra stivelse til sukker

I fotosyntesen dannes sukker, og går molekylerne sammen dannes stivelse. Senere kan det gå den anden vej, og stivelsen bliver nedbrudt til sukker.
Det sker på flere forskellige måder.
Hør hvordan - klik her.

kompetencer

Kompetencer

Vi skal huske at arbejde med kompetencer i forbindelse med de fællesfaglige fokusområder. Se en god skabelon under fysik9.dk. 
Klik her

Tro & Videnskab

Du ønskes god jul fra os på Vejlefjordskolen

vise men

Her i denne dejlige juletid hører vi om nogle videnskabsmænd, som kom fra Østen og besøgte Jerusalem og Betlehem. De vise mænd kom sikkert fra det gamle Babylon, som var et verdensrige i oldtiden. De studerede stjerner og planeter. De holdt øje med sol- og måneformørkelser. Deres notater er bekræftet af moderne computersimuleringer, og derfor er vi overbevist om nøjagtigheden i deres kongerækker og måde at holde styr på tiden.

De vise mænd holdt øje med stjernerne, og det ledte dem til Betlehem. De var også religiøse og kendte profetier fra Det Gamle Testamente om en kommende Messias. De vise mænd var ikke bange for at se en sammenhæng mellem tro og videnskab.

I dagens Danmark har vi også tro og videnskab. Dronning Margrethe II er leder af Folkekirken. Hun siger selv, at hun tror på Gud. Når Folketinget mødes efter sommerferien i oktober, så er der en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Vi blander tro og videnskab, politik og traditioner i Danmark.

Vil du vide mere om tro og videnskab, så er der kommet en ny hjemmeside om det emne.

Gå til godviden.dk og læs mere om tro og videnskab i Danmark.  Klik her . . .  godviden.dk

God jul og venlig hilsen fra
Erik Marcussen

Forfatter og webmaster på fysik7.dk og godviden.dk.