Her er 10plus.dk

- en alternativ læseplan til fysik og biokemi i 10. klasse

cola pigerDer er fokus på biokemi, dvs. kulhydraterr, fedtstoffer, proteiner, alkohol og livsstil. Det hedder organisk kemi. Et godt oplæg til  10. klasse.

Denne læseplan egner sig ikke til en skole, hvor der har været undervist i madkemi i 9. klasse. Så er der et andet oplæg, som ses i topmenuen her på siden.

 

Efter nytår går vi i gang med fysik, hvor vi lærer om bølger, svingninger, lyd og lys. Vi ser sammenhænge i hverdagen, som vi normalt ikke lige tænker over.

Her i 10. klasse er der plads til dig, der er tilfreds med en karakter på 4 eller 7. Der er også nok udfordringer til dig, der vil længere op i skalaen.

 

Alternativ læseplan

Teori og øvelser blev udviklet for nogle få år siden i et samarbejde mellem BGI akademiet og fysik7.dk. Fremover vil denne alternative læseplan være med i undervisningspakken fra fysik7.dk. Er du lærer, så se dig omkring, hvilken læseplan du helst vil bruge.

animation sept2013

Nyheder nov. 2019

DSC 2722 ida

Grøn tur til Økolariet i Vejle

Vi bruger en fagdag i Vejle for at se, hvad forretninger og Økolariet gør for at få os til at tænke mere på vores kostbare klode.
Læs mere om mad og miljø . . .
klik her

banana 678

Fra stivelse til sukker

I fotosyntesen dannes sukker, og går molekylerne sammen dannes stivelse. Senere kan det gå den anden vej, og stivelsen bliver nedbrudt til sukker.
Det sker på flere forskellige måder.
Hør hvordan - klik her.

kompetencer

Kompetencer

Vi skal huske at arbejde med kompetencer i forbindelse med de fællesfaglige fokusområder. Se en god skabelon under fysik9.dk. 
Klik her

Tro & Videnskab

Du ønskes god jul fra os på Vejlefjordskolen

vise men

Her i denne dejlige juletid hører vi om nogle videnskabsmænd, som kom fra Østen og besøgte Jerusalem og Betlehem. De vise mænd kom sikkert fra det gamle Babylon, som var et verdensrige i oldtiden. De studerede stjerner og planeter. De holdt øje med sol- og måneformørkelser. Deres notater er bekræftet af moderne computersimuleringer, og derfor er vi overbevist om nøjagtigheden i deres kongerækker og måde at holde styr på tiden.

De vise mænd holdt øje med stjernerne, og det ledte dem til Betlehem. De var også religiøse og kendte profetier fra Det Gamle Testamente om en kommende Messias. De vise mænd var ikke bange for at se en sammenhæng mellem tro og videnskab.

I dagens Danmark har vi også tro og videnskab. Dronning Margrethe II er leder af Folkekirken. Hun siger selv, at hun tror på Gud. Når Folketinget mødes efter sommerferien i oktober, så er der en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Vi blander tro og videnskab, politik og traditioner i Danmark.

Vil du vide mere om tro og videnskab, så er der kommet en ny hjemmeside om det emne.

Gå til godviden.dk og læs mere om tro og videnskab i Danmark.  Klik her . . .  godviden.dk

God jul og venlig hilsen fra
Erik Marcussen

Forfatter og webmaster på fysik7.dk og godviden.dk.