Velkommen til fysik og kemi i 7. klasse

- nu med to fællesfaglige fokusområder; et om vand og et om affaldsstoffer

Ideen med fysik7.dk er at gøre det spændende at lære om naturen og den verden, vi lever i. Vi begynder i det gamle Grækenland og hører om de 4 elementer. Det giver en interessant introduktion til fysik og kemi.

      

I menuen til venstre ser du indholdet af læseplanen for 7. klasse. Der er både fysik og kemi. Der en almindeligt arbejde i laboratoriet, og der er arbejde med legoklodser. Vi når langt omkring og får en god fornemmelse af, hvad faget byder på.

Og glæd dig over, at du ikke skal slæbe en stor tung bog med i skole. Vi bruger digital tekstbog her på nettet, d.v.s. fysik7.dk. Her er der artikler med billeder af unge lige som dig selv. Og de har det sjovt.

          •   Teorien ligger på et moderne medie, internettet
          •   Teksten er kort og skrevet i et sprog, der er til at forstå - ellers bliver det skrevet om!
          •   Find artiklerne i menuen her til venstre
          •   Illustrationer med elever på din egen alder
          •   Videoklip til gavn for alle, både elever og lærer
          •   Du lærer ikke noget, du ikke vil møde senere i dit voksne liv
          •   Du kan ikke smide tekstbogen væk
          •   Der er fri adgang uden kodeord eller log in

Underviser du i fysik og kemi, så læs mere under "Lærer-info" i topmenuen.

Det kræver meget af både undervisningen i klassen, emnerne, læreren - men også eleverne. Det bør være anderledes at have fysik og kemi. Det kan lade sig gøre med fysik7.dk.

Nyheder nov. 2019

DSC 2722 ida

Grøn tur til Økolariet i Vejle

Vi bruger en fagdag i Vejle for at se, hvad forretninger og Økolariet gør for at få os til at tænke mere på vores kostbare klode.
Læs mere om mad og miljø . . .
klik her

banana 678

Fra stivelse til sukker

I fotosyntesen dannes sukker, og går molekylerne sammen dannes stivelse. Senere kan det gå den anden vej, og stivelsen bliver nedbrudt til sukker.
Det sker på flere forskellige måder.
Hør hvordan - klik her.

kompetencer

Kompetencer

Vi skal huske at arbejde med kompetencer i forbindelse med de fællesfaglige fokusområder. Se en god skabelon under fysik9.dk. 
Klik her

Tro & Videnskab

Du ønskes god jul fra os på Vejlefjordskolen

vise men

Her i denne dejlige juletid hører vi om nogle videnskabsmænd, som kom fra Østen og besøgte Jerusalem og Betlehem. De vise mænd kom sikkert fra det gamle Babylon, som var et verdensrige i oldtiden. De studerede stjerner og planeter. De holdt øje med sol- og måneformørkelser. Deres notater er bekræftet af moderne computersimuleringer, og derfor er vi overbevist om nøjagtigheden i deres kongerækker og måde at holde styr på tiden.

De vise mænd holdt øje med stjernerne, og det ledte dem til Betlehem. De var også religiøse og kendte profetier fra Det Gamle Testamente om en kommende Messias. De vise mænd var ikke bange for at se en sammenhæng mellem tro og videnskab.

I dagens Danmark har vi også tro og videnskab. Dronning Margrethe II er leder af Folkekirken. Hun siger selv, at hun tror på Gud. Når Folketinget mødes efter sommerferien i oktober, så er der en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Vi blander tro og videnskab, politik og traditioner i Danmark.

Vil du vide mere om tro og videnskab, så er der kommet en ny hjemmeside om det emne.

Gå til godviden.dk og læs mere om tro og videnskab i Danmark.  Klik her . . .  godviden.dk

God jul og venlig hilsen fra
Erik Marcussen

Forfatter og webmaster på fysik7.dk og godviden.dk.