Atomfysik i 7.-10. klasse

Atomfysik er nu samlet i et kapitel, hvor der er adgang til fra hvert klassetrin.

Nu kan man lære det samme i atomfysik på alle klassetrin. Så kan lærer og elev selv bestemme, hvor dybt man går fra år til år.

I elevernes arbejdsmappe er materialet om atomfysik med i 8.-10. klasse. Når man gennemgår det i 9. og 10. klasse, så vil meget være en repetition. Er der nye elever i klassen, så får de det hele med på denne måde.

 

005 atomstartfot oin

Videoklip med det vigtigste

Der er videoklip til de første emner her i atomfysik. Det er en god hjælp, hvis man vil have en anden indgang til stoffet. Her er tænkt både på læsesvage elever, de skarpe elever, men også lærerne. Alle kan have gavn af at se et videoklip. Det giver afveksling i arbejdet med stoffet.

 

Atomfysik samlet ét sted

Emnet atomfysik går igen på alle klassetrin lige fra 7. klasse til 9. klasse og videre i 10. og gymnasiet.

Til afgangsprøverne FSA og FS10 er det vigtigt af kunne atomfysik og dermed også det periodiske system. Derfor ligger atomfysik som en indledning til kemi.

Der er mange måder at tegne et atom på.
Her er en lidt poppet udgave.

Vigtigt at forstå atomfysik

For at forstå fysik og kemi, må man vide, hvad hele vor fysiske verden er opbygget. Vi siger, at de hele består af atomer. Et atom er så lille, at vi ikke kan se det. Vi siger at et atom er den mindste del af et stof. Og et grundstof består af samme slags atomer.

Man forstår mere om atomer og molekyler, når man bygger modeller af dem. Her ses fotosyntese . . .

fotosyntese molekyleset

Nyheder april 2021

kartoffel300

Fødevarekæden

Vores mad skal igennem flere faser, før det når vort bord og ned i maven. Fødevarekæden er et godt eksempel på geografi.
Læs mere om dette spændende emne. Klik her.

regnbue ani

Regnbuen

Der er kommet en ny animation af lysets brydning i vanddråber i skyerne, og så kan vi se regnbuen.
Se artiklen om farvehjulet. Klik her.

rays198

Stråling er opdateret

Det fællesfaglige fokusområde om strålings indvirkning på levende organismers levevilkår er opdateret. Det gælder både emnet under fysik9 og natur9. Der er tale om en omfattende opdatering, både tekst, illustrationer og menuer.

Gå til stråling, fysik9.dk.
Gå til stråling, natur9.dk.