­

Kulstof-14 og biologisk væv fra dinosaurer

bog dino arnold 02

Der er gjort nogle interesante opdagelser omkring dinosaurernes alder. Normalt hører vi om forstenede knogler fra dinosaurerne, men der er nu gjort endnu mere interessante opdagelser. Flere steder har man fundet biologisk materiale fra dinosaurer, og det kan man jo datere ved hjælp af kulstof-14 metoden. Dette emne er behandlet flere steder på nettet.

Her er et link . . .

http://newgeology.us/presentation48.html

Skemaet herunder er vist på nævnte hjemmeside. Her fremgår det, at flere dinosaurer slet ikke er så gamle. Kulstof-14 daterer dem til at være mellem 22.000 og 39.000 år gamle.

 

Kulstof-14 metoden bruges til datering af fund, som er mindre end 50.000 år gamle. Kan metoden bruges på biologisk væv fra dinosaurer?

Siden 2005 har mange fundet biologisk væv fra dinosaurer, og det indeholder C-14. Hvad skal vi mene om det?

dino kulstof14

Bare det at man kan finde dinosaur-kød, som ikke er nedbrudt af naturen, er det problem for forskerne. På Mors i Limfjorden har man flere gange fundet forstenet træ, hvor noget af træet stadig var biologisk intakt. Moler Museet prøvede i 1999 at få konserveret noget af de originale træ, men det lykkedes ikke. Man vil heller ikke bruge penge og tid på at datere det. Man ved på forhånd, at resultatet ikke passer ind i geologernes tidsopfattelse.

Hele udviklingslæren falder sammen, hvis videnskaben skal godkende, at dinosaurerne levede for ca. 30.000 år siden og ikke 65.000.000 år. Derfor snakker man ikke meget om, at der er biologisk materiale fra både de ældgamle træer og dinosaurer. Og at det indeholder radioaktivt kulstof.

Kulstof-14 metoden er fra 1949

Det var i 1949 at man fik metoden med kulstof-14 til at datere levende væv, som f.eks. arkæologer finder i jorden. Det er jo 80 år efter at Carles Darwin fremsatte sin udviklinglære, som hurtigt blev bakket op af den geologiske laginddeling. Det viser sig nu, at kulstof-14 metoden ikke passer ind i den geologiske laginddeling med lange tidsperiode og millioner af år.

Dinosaurerne gør altså op med udviklingslæren på dette punkt. Undersøg sagen og find ud af, hvad dit svar betyder for dig og dit syn på de forhistoriske begivenheder - og dinosaurerne.

 

gif dino animationdinoscience banner03

­