luftraket02

Luft og simple raketter

Når man hører om raketter, så tænker man normalt på ild, gnister og krudt. Hvorfor ikke bruge luft?

 

Lufttryk eller komprimeret luft kan virkelig bruges til noget. Lufttryks-raketter har desuden en stor fordel: De er renlige og ikke så farlige.

 

Her er flere forslag til en simpel raket

  1. Hjemmelavet raket med luft
  2. Tepose-raket
  3. Lærerens luftraket, se foto her over og til højre.
    Fås hos Frederiksen, nr. 212300.
  4. Ballon-raket på line

  

Hjemmelavet raket 

7. klasse har haft besøg af en praktikant, som lærte os at lave simple lufttryks-raketter. Vi fandt videokameraet frem, og så fik vi et videoklip ud af det.

     

raket frederiksen

 

Tepose-raket 

Vi skal se på et lille sjovt forsøg, hvor vi får en tepose til at flyve i varm, opstigende luft. Så her er der ikke snak om lufttryk på samme måde som i det forrige forsøg. 

  

Andre laver også forsøg med teposer. Se om du får nogle nye ideer . . . 

 

Raket på slap line

Pust en ballon op og slip den. Den flyver rundt og uden retning. Monter ballonen på et stærkt sugerør og lad den fare af sted. Et ufarligt forsøg, fordi der ikke er krudt, ild og gnister i dette forsøg.

Nyheder sept. 2019

drikkevandsflasker 350

Vand på flaske

Drikkevand er et stort emne både i hverdagen og i naturfagene i 9. årgang. Tænk over det: Det er både biologi, geografi, fysik og kemi.
Læs mere om vand - klik her . . .

DSC 0789

Havskildpadden Luffe fra Mors

Ny forskning viser, at havskildpadder skal begraves hurtigt, hvis de skal beholde hovedet og lemmerne. Læs mere om det i artiklen om Moler Museet på Mors i Limfjorden.  Klik her . . .

natur9 animat

Bestil mappen med elevøvelser

Har du brug for undervisnings-pakken til fysik7.dk, fysik8.dk eller f.eks. natur9.dk, så bestil den nu. Den vil bliver leveret ved skolestart i august. Måske kender du systemet, og har bare brug for en opdatering.
Klik her . . .