luftraket02

Luft og simple raketter

Når man hører om raketter, så tænker man normalt på ild, gnister og krudt. Hvorfor ikke bruge luft?

 

Lufttryk eller komprimeret luft kan virkelig bruges til noget. Lufttryks-raketter har desuden en stor fordel: De er renlige og ikke så farlige.

 

Her er flere forslag til en simpel raket

  1. Hjemmelavet raket med luft
  2. Tepose-raket
  3. Lærerens luftraket, se foto her over og til højre.
    Fås hos Frederiksen, nr. 212300.
  4. Ballon-raket på line

  

Hjemmelavet raket 

7. klasse har haft besøg af en praktikant, som lærte os at lave simple lufttryks-raketter. Vi fandt videokameraet frem, og så fik vi et videoklip ud af det.

     

raket frederiksen

 

Tepose-raket 

Vi skal se på et lille sjovt forsøg, hvor vi får en tepose til at flyve i varm, opstigende luft. Så her er der ikke snak om lufttryk på samme måde som i det forrige forsøg. 

  

Andre laver også forsøg med teposer. Se om du får nogle nye ideer . . . 

 

Raket på slap line

Pust en ballon op og slip den. Den flyver rundt og uden retning. Monter ballonen på et stærkt sugerør og lad den fare af sted. Et ufarligt forsøg, fordi der ikke er krudt, ild og gnister i dette forsøg.

Nyheder juli 2020

410 kalkdump

Årsprøve i naturfag

Skoleåret sluttede noget anderledes end normalt med FP9. Vi fandt på noget andet. Vi valgte et videokamera som censor. Se et par af vores årsprøver. Klik her.

gitterspaer03

Lærerens undervisningspakke

Husk at bestille elevmaterialet til artiklerne her på fysik7.dk, fysik8.dk osv. Har du allerede licens, skal du blot bestille en opdatering. Kig forbi under lærer-info. Klik her.

460 celletitel

Cellen er unik

Dyrecellen og plantecellen har både ligheder og forskelle. Kik lige på denne enkle præsentation af cellen, DNA og gener.  Klik her.