­

drunk panter2

Alkohol kan give kræft 7 steder i kroppen

Gang på gang kommer det frem i medierne, at alkohol er usundt. Alkohol er et farligt nydelsesmiddel, som mange ikke vil give slip på. Nogle undrer sig over forbud mod hash, for alkohol er ligeså farligt. Forskellen er, at alkohol er en flere tusind år gammel historie, og det vil folk generelt ikke give afkald på.

 

Siden 1988 har alkohol været på Verdenssundheds-organisationens WHO´s liste over stoffer, som vi ved, at de kan give kræft. 

1.800 danskere får årligt kræft på grund af alkohol, hvilket svarer til ca. 5 % af alle kræfttilfælde.

 

I Danmark har Kræftens bekæmpelse og Trygfonden lavet en undersøgelse blandt 3.000 mennesker i alderen 18-74 år. Man ser klart, at alkohol kan være årsag til hele 7 forskellige former for kræft. Mange ved, at alkohol giver ødelægger leveren, også kaldet skrumpelever. Men det er nyt for mange, at alkohol øger risikoen for kræft 7 steder i kroppen.

 

Problemet for mange er at holde sig inden for de angivne rammer. Over en million danskere drikker mere end 7 genstande pr. uge for kvinder og 14 genstande for mænd. Vi har brug for en advarsel. Bedst er det selvfølgelig at holde sig fra drikke med alkohol.

 

Alkohol og kræft

Kig forbi Kræftens bekæmpelse og læs mere om emnet. Klik her . . .

 

Se også siden Fuld af liv. Klik her . . .

 

En af de store aviser havde i november 2017 en artikel om emnet. Se dump herunder . . .

  kræftens bekæmpelse
       

bt alkohol2017

­