Økologi
Her i denne artikel behandles emnet som et oplæg til FP9, den fællesfaglige naturfagsprøve.
Delemne
Det er et forslag til delemne under "Landbrug og produktion".
|
|
|
|
|
|
Problemstilling
Der er stor interesse for økologisk landbrug blandt danske forbrugere.
- Hvad er årsagen til, at flere danskere vælger økologiske produkter, når de køber ind?
- Er der en grund til at man i højere grad bør omlægge landbrugsproduktionen fra konventionelt landbrug til økologisk landbrug?
|
|
|
|
|
|
Arbejdsspørgsmål
- Hvad er forskellen på konventionelt landbrug og økologisk landbrug?
- Hvad forskel gør det i produktionen?
- Hvilken forskel gør det for forbrugeren?
- Hvad forskel gør det for dyrenes velfærd?
- Hvad betyder det miljømæssigt?
|
|
|
|
|
|
Kompetencer
Biologi: Dyrevelfærd i forskellige former for landbrug Geografi: Dansk kødproduktion og eksport Fysik: Molekylemodel af en aminosyre Kemi: Påvisning af protein
|
|
|
Ideer der kan arbejdes videre med . . .
- REMA 1000 og økologiske varer på hylderne.
Hvad betyder det for butikkens salg og popularitet blandt kunderne?
- Hvordan går det med almindelige æg fra burhøns?
Forsvinder de helt fra butikkerne?
|
|
|