­

Eleverne skal undervises

- og føres op til Folkeskolens Afgangsprøve

Vi begynder med den enkle kemi om syrer, baser og salte. Syrer kender vi fra mad og drikke, så det er egentlig slet ikke så svært. Derefter sætter fokus på den organiske kemi. Nu bliver det sværere. Vi skal lære om kulhydrater, fedtstoffer, proteiner og enzymer. Emnerne er tæt knyttet til biologi og forståelsen af vor egen krop og specielt fordøjelsen.

Efter nytår når vi til fysik, hvor vi skal se på radioaktivitet, lyd, lys, elektricitet og energi. En enkelt uge snakker vi om verdensrummet og Jordens tilblivelse.

Til højre ser du et forenklet fedtmolekyle >

 

Det er så enkelt

Hjemmesiden fysik9.dk er vores digitale tekstbog. Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser.

Elevmappen i A4-format bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 9. klasse begynder med 9, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 915 den femte øvelse i kapitel 1 i 9. klasse.

Teorien ligger her på hjemmesiden. Det er smart, at elevøvelse og teori passer sammen. Skolens budget bliver ikke belastet af det nye pensum. Der skal ikke købes nye bøger.

I dag er elever ikke bange for en computer. Dygtige elever læser det, de skal, uanset hvordan de får det præsenteret. Det jævne gennemsnit er glade for billeder, kort tekst og en enkel layout. Den sidste tredjedel af eleverne kan være svære at få til at læse, men de er glade for, at de ikke skal slæbe rundt på en tyk fysikbog i tasken.

 

Udgangspunkt i Fælles Mål 2009

Vi har nu kørt med den nye læseplan i to år, og personligt har jeg haft 7 klasser oppe på FSA-niveau med dette oplæg. Hen ad vejen er det endda blevet redigeret og justeret, for at eleverne skal finde det hele interessant og relevant.

Har du brug for hjælp til Fælles Mål 2009, så må du gerne kontakte mig. Mail og telefon under "kontakt" i menuen.

Med venlig hilsen, Erik Marcussen
Lærer på Vejlefjordskolen

Her kan du se kravene til undervisningen i Folkeskolens ældste klasser:

Fælles Mål 2009   PDF fil åbner i nyt vindue

­