­

Universet udvider sig

Pust en ballon ca. halvt op. Tegn 2 krydser eller et ansigt på ballonen. Pust ballonen mere op og bemærk, at krydserne fjerner sig fra hinanden, lige meget hvor de er tegnet.

Forsøget illustrerer universets udvidelse. Lige meget hvor man er i universet, vil man se det udvide sig i alle retninger.

Teorien om Big Bang forklarer jo netop, hvorfor universet udvider sig.

 

 

Tænk over udtrykket BIG BANG . . .

  • Faktisk var der ikke noget BANG, for det kunne ikke høres. Verdensrummet var tomt, og lyd kan ikke udbredes i et lufttomt rum.

  • Skal der være noget der sprænger, må der være noget der kan sprænge. Men det var der ikke. På www.tycho.dk kunne man på et tidspunkt se, at en elev gerne ville vide, hvad der var før Big Bang. Svaret var, at spørgsmålet var ikke var formuleret korrekt, fordi teorien om Big Bang netop går ud på at forklare, hvordan tid og rum begyndte.

  • Det er sværere at puste en ballon op end at knalde den. Det er faktisk en fysisk lov, at det er sværere at bygge op end af rive ned.

  • Teorien om Big Bang fortæller faktisk, at vi går imod Universets død. Vi går fra orden (kosmos) mod kaos. Hvem har så skabt kosmos?

  

­