Madpyramiden - fra 1976 til i dag
Brugsen kom i 1976 med madpyramiden, som på en enkel måde at viser, hvordan maden kan sammensættes, så den tager hensyn til:
- spis mindre fedt
- spis mindre sukker
- spis groft
- spis mindre salt
- spis ikke for meget
- spis varieret
Madpyramiden deles op i basismad og tillæg: bund, midten og top. Anbefalingen lyder . . .
- spis alt fra bunden
- spis mest fra midten
- spis lidt fra toppen
Kostpyramiden har hænger i skolekøkkener, hos læger og hjemme på køleskabet. Den fokuserer på meget frugt og grønt.
Det ser bare ikke ud til, at vi har lært af den. I de sidste 25 år er der kommet både McDonald og Burger King.
Heldigvis har restauranter som Jensens Bøfhus og Bone's vist, at der hører en god salatbar til på en ordentlig restaurant.
COOP har nu en hjemmeside om madpyramiden.
Den er imponerende og detaljeret.
Klik på dette link og se madpyramiden.dk i et nyt vindue.
Den nye madpyramide
Sammenlign de to pyramider. Den nye fra 2012 øverst og den oprindelige fra 1976 nederst.