Vi elsker mad

 

- vi prøver lige at lave et nyt fællesfagligt fokusområde

logo vrigsted
   

Vi prøver at lave en ny version af Mad og Mennesker. Skal vi kalde det fællesfaglige fokusområde for "Vi elsker mad?"

 

Der er fire fag, vi skal have med, og lad os tage dem i denne rækkefølge . . .

   *   Biologi
   *   Geografi
   *   Fysik
   *   Kemi

       

DSC 5400edit678

     

Der kommer 4 artikler under hvert emne samt nogle underemner. Når der så er 4 fag inden for naturfag i udskolingen, så kommer vi op på over 16 artikler i alt. Vi skal jo lidt omkring i vores emne om mad.

 

Der burde være nok materiale under hvert af de forskellige naturfag.

  DSC 5383edit
     

Biologi og mad

 

Fotosyntese, produktion af sukker i planterne

Respiration, forbrænding af sukker

Kulhydrater

Protein i kroppen og madvarer

     

Geografi og mad

 

Mad fra hele verden

Mad og erhverv

Produktion af mad; fødevarekæden

Kredsløb i naturen

     

Fysik og mad

 

Kærgården, et blandingsprodukt

Protein i æg

Popcorn og påvisning af stivelse

Vitaminer og mineraler
Juice mod kræft, vi laver frugtjuice på en juicemaskine

Model af et fedtsyremolekyle
Atomfysik

   

Kemi og mad

 

Syrer, baser og pH-værdier

Citronsyre som antioxidant

Påvisning af stivelse

Nitrat og nitrit i vand

Andre emner

Her kommer der nogle emner, som er passer lidt sammen med vores emne "Vi elsker mad".

     

Mad og Mennesker

Vi ser på mad i dagligdagen, menukort, produktion af mad, fødevaregrupper osv.

 

Vi kommer vidt omkring og ser også på fordøjelsen, sund kost og livsstil.

 

Man kan godt se på dette emne som et delemne under det officielle om . . .

Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

 

 
     

Energi

Energi er et meget stort emne. Vi belyser dette fokusområde fra mange forskellige vinkler.