|
|
Problemformulering
Hvad spiser vi i dag, og hvordan vil det blive i fremtiden?
Undersøgelse, eksempler
- Hvordan påviser man stivelse og fedtstoffer?
- Hvorfor popper popcorn i en microbølgeovn?
- Hvor meget energi er der i en McD-menu?
Modellering
- Hvordan ser et sukkermolekyle ud, en fedtsyre og en aminosyre?
- Hvad forskel er der på et mættet og et umættet fedtstof?
- Kan en bedre forståelse af madkemi hjælpe os i hverdagen?
Perspektivering
- Hvordan anvender vi vores forståelse af madkemi, når vi skal sammensætte en madplan eller et menukort?
- Hvad forstår man ved underernæring, fejlernæring, overvægt og fedme?
- Hvordan sikrer vi en bæredygtighed madvareproduktion?
Kommunikation
- Hvordan får vi fordelt verdens produktion af føde-varer, så ingen mangler penge til mad og sulter?
- Hvordan får vi begrænset omfanget af madspild?
- Hvordan kan verdensmålene for 2030 hjælpe os til en bedre hverdag for Jordens befolkning?
Mad er et grundlæggende behov
Mennesker skal have mad for at kunne leve og trives.
Desværre er der mennesker, som sulter.
- Hvordan påvirkes menneskekroppen af underernæring?
- Hvornår er et menneske underernæret?
- Hvor i verden er folk underernærede?
- Nogle steder er folk fejlernærede; hvorfor?
Paradoks
- Hvorfor har vi sult, når så meget mad smides væk?
- Hvorfor spiser vi usundt, når vi har råd til at betale for sund og næringsrigtig mad.
Verdensmålene 2030
I år 2030 vil man gerne have stoppet sult.
- Hvordan kan det lade sig gøre?
- Hvem er der flest af - underernærede eller overvægtige mennesker?
I den vestlige verden breder fedme og overvægt sig.
- Hvorfor er folk blevet fede?
- Hvor I verden er folk ikke overvægtige?
- Hvad kan man gøre ved "det fede liv"?
- Hvordan bliver fremtidens menukort?
- Hvordan kan man globalt, lokalt og privat begrænse madspild?
|