­

Geografigeo mad

Fødevarekæden

Vi hører nogle gange udtrykket "fra jord til bord". Andre siger "fra gård til gaffel". Det er faktisk geografi, vi snakker om.
Lad os bare lige prøve at få nogle flere faser ind, så vi får lidt infrastruktur med.

Fødevarekæden er betegnelsen for alle de faser, fødevareprodukter går igennem fra produktion til forbrug.

Læs mere om fødevarekæden og madspild.
Klik her . . .
https://toogoodtogo.dk/da/movement/education/foedevarekaeden

Faser i fødeværekæden Illustration

Produktion

Mad bliver dyrket og høstet. Fisk bliver fanget og sejlet i havn.

kartoffel300

Håndtering

Frugt og grønsager bliver ofte vasket og pakket. Fisk bliver sorteret og puttet i kasser fiskefabrik.

geo madtomat

Forarbejdning

Nogle grønsager bliver forarbejdet, noget bliver frosset ned, noget bliver henkogt eller noget bliver konserveret.

geo mad ananas kopi

Transport

Distribution er en vigtig fase i fordelingen af fødevarer. Ofte sker transporten i containere, på skibe og lastbiler.

container sealand

Butikker

Detailhandel er det sted, vi ofte ser vore fødevarer første gang. Her kan vi købe fødevarer efter eget ønske og tænker meget lidt på, hvor maden kommer fra.

geo madbutik

Forbrugeren

Madvarerne kommer ind i køkkenet. Noget kommer i køleskabet, noget på hylder eller skuffer. Noget ender også med at blive smidt ud. Vi kalder det madspild.

Madspild

Det er ikke al mad, der bliver spist. Store mængder mad går tabt.

Kig forbi på youtube.com og find noget om madspild, som fanger din interesse. Måske er det et videokllip om et jordbærs historie > > >

Eller noget om madspild i Danmark?
Her er fire forslag    ↓ ↓ ↓

   

madspild

­