­

Go Pro HERO videocamera

Elektronik og teknologi kan bare mere og mere. Det er det lille Go Pro camera et godt eksempel på.

 

Der er sket rigtigt meget med video og digital foto siden år 2000. Go Pro' erne er på en måde prikken over i'et, for her har vi et kamera, som alle kan købe. Selv de professionelle bruger det i TV-programmer. Det er et utrolig godt apparat, som er blevet en standard for, hvad et action camera skal kunne ude i marken.

 

Ordet HERO bliver brugt. Her er der tale om en helt, for kameraet kan tåle utrolig meget. Det er et kamera, som bliver udsat for voldsomme strabadser, og det overlever hver gang.

 

Der udkommer stort set en ny model hvert år. I efteråret 2021 udkom Go Pro Hero 10.

   

gher10

Til vands, til lands eller i luften, Go Pro HERO tager billeder og video overalt i professionel kvalitet.

 

Folk kommer udendørs, når de har et Go Pro camera. Kig bare med på videoen herunder. Folk bliver motiveret til at komme ud og røre sig. Det betyder meget for sundhed og velvære.

  hero vandfoto450

Fjernbetjenes via en smartphone

Skal man have en rigtig god fjernbetjening til sit Go Pro camera, så brug en smartphone. Her får man mulighed for at indstille kameraet i oversigtlige menuer. Desuden er der en monitor med et godt skærmbillede.

Der er kun 3 knapper på et GoPro camera. Man skal bruge dem ofte for at være dus med dem. Bruger man sin smartphone som fjernbetjening, har man overblik lige med det samme.

Kamera og smartphone er forbundet med wifi, som er elektromagnetiske bølger med en bølgelængde på ca. 12 cm. App'en kan hentes gratis på Go Pros hjemmeside. Desværre kan man kun styre et kamera ad gangen.

På billedet ses fra venstre smartphonen, som viser samme billede som kameraet til højre.
 

dino gopro 400

 

Kameraets historie

gopro history02

 

Tværfagt fokusområde

Biologi      Kameraet motiverer folk til at bevæge sig. Den menneskelige organisme skal være i aktivitet og bevægelse, for at fungere optimalt. Børn og unge skal helst bevæge sig 1 time om dagen. Voksne kan klare sig med halvdelen.
   
Geografi   Go Pro Hero er blevet en international succes. Det har sat standarden for actionkameraer. Aktive mennesker har det med på ture rundt omkring i verden. Sæt et kamera på brystet eller i panden, og du er straks på vej ud i den store verden.
   
Fysik   Kameraets optik er fysik. Her kan man snakke om lyset vej gennem linser og billeddannelse. Al teknik og elektronik i kameraet er fysik.
   
Kemi   Batteriet er kemisk energi. Når batteriet oplades, så går der en kemisk reaktion i én retning. Når det aflades, går den i en anden retning.

 

Se hvad Go Pro HERO kan på youtube.com . . .

 

Her er et af de traditionelle billeder af Go Pro HERO 4 . . .

gopro4 png

­