­

Robotter i det     nye årtusinde

 

Der er kommet rigtig mange robotter frem i de seneste år. En sikker vinder er robotplæneklipperen. Den er kommet siden år 2000 og er til at købe for almindelige mennesker.

 

robot graas900

     

Støvsugning kan man også få gjort af en robot. Mange ældre mennesker har en robot kørende, og så får hushjælpen tid til noget andet i stedet for.

 

Katten følger ikke med, når man køber en robotstøvsuger.

 

 

 
     
Måske får vi også en robot til at lave mad i køkkenet. Den er nok lidt dyrere. Den eksisterer allerede - på prøvestadiet.  
     
Selvkørende biler er allerede på vejen flere steder i U.S.A. De er meget indviklede teknisk set. Har de en fremtid for ganske almindelige mennesker?  
     

Dygtig robot

Her er et eksempel, som er ret usædvanligt. Det er et kendt firma, som står bag, nemlig Boston Dynamics. Deres nyeste robot hedder Handle. Den har både hjul og ben - "det bedste fra to verdener".

 

Handle er næsten to meter høj og kan køre op til 14 km/t. Den har en rækkevidde på ca. 24 kilometer. Den kan stå på 4 ben, den kan hoppe, rejse sig op og løfte op til 50 kg.

 
 

Handle kommer hurtigt omkring på flade områder, takket være hjulene. Er der terræn med udfordringer, kan den bevæge sig på 4 ben.

 

Boston Dynamics står bag andre robotter, f.eks. den lynhurtige Cheetah, den menneskelignende Atlas, den hoppende SandFlea og BigDog.

 

 

 

Tech Insider

Andre prøver at lave en robot, der ligner et barn på 4 år. Se selv om det er lykkedes . . .

 

     

Amazons robotter

Amazon har en masse robotter i deres varehus. De kører rundt med store stabler af varer. Robotterne fungerer utrolig godt.

 
     

Sundhed og levevilkår

Spørgsmålet er nu, hvilke robotter giver og mere end underholdning?

Hvilke robotter giver os mere sundhed og bedre levevilkår?

  http://astra.dk/sites/default/files/fffomindmap.png

       

­