Summer Science Camp 2012

Bråskovgård Efterskole i Hornsyld var begyndelsen af august vært for en sommer camp med robotter, eksperimenter, opfinderværksted, energilaboratorium, raketter, luftballoner og meget mere. 60 unge fik en anledning til at trænge dybere ned i naturvidenskaben. Lærerne var erfarne naturfagslærere og unge med talent og interesse for naturfag. Energi Horsens Fonden og de tre ungdomsskoler i Horsens, Hedensted og Vejle stod bag sommerskolen.

Summer Science Camp er for de nysgerrige, de opfindsomme, de kreative, nørderne, pilfingre, og andre som synes, at naturvidenskab og teknik er sjovt.

I alt havde 59 piger og drenge meldt sig til campen som varede i 5 dage – med overnatning.

Børnene ankom søndag og kom ud på en orienteringstur og socialie aktiviteter. Mandag kom de faglige aktiviteter i gang, som bl.a. bød på forsøg med fremtidens energiformer. Onsdag bød på en studietur, og det hele sluttede torsdag, hvor far og mor kom og oplevede afslutningen.

 

 

 

Et værksted med Lego

Bråskovgård Efterskole har indrettet et helt værksted for super-nørder. Her kan man arbejde med Lego Mindstorm. Her er der reoler med klodser, så det fremtræder som et lokale med styr på tingene. Energi Horsens har været flink til at hjælpe med penge til projektet. Det virker godt i det daglige, og mange elever på skolen arbejder med robotter til hverdag. Tegninger og ideer finder de på nettet.

 

Computer og Lego

På Science Camp begyndte eleverne ofte på en computer, hvor der skulle laves en tegning eller animation. Selv Lego-klodserne var først tegnet på en PC. Det blev til en robot, som så blev programmeret til forskellige bevægelser. Ved hjælp af sensorer kan den følge et spor og så udføre en simpel handling, når den når frem til målet.

 

 

Mind Storm

Mange unge er grebet af robotterne fra Lego. Årligt bliver der afholdt konkurrencer, hvor alle skal designe en robot, der skal løse nogle opgaver på en testbane. Robotten er programmeret på forhånd, så når starten er gået, kan man ikke styre den. Ellers ville det måske også være for nemt.

Gå en tur på youtube.com, hvis du vil se mere om robotter lavet af Lego.

 

 

 

Mobilt laboratorium fra Insero Horsens

Insero Horsens havde taget deres mobile laboratorium Mobil Lab 2 med. Det indeholder alt det nyeste udstyr inden for energiteknologi. Her var der bl.a. en demonstrationsmodel for solceller. Den kunne simulere solens opgang og lys hen over dagen.

 

 

Vindtunnel

Der var også legeplads for dem, der gerne ville lege med vindmøller. Man kunne selv bestemme, hvor mange blade, den skulle have. Bagefter kunne man afprøve den i en vindtunnel.

 

 

 

 

 

 

Nogle var i legehumør og ville gerne se, om det var muligt at få møllen til at vælte.

 

 

 

 

Cykel fra Makita

Den elektriske cykel var også med. Den var ret effektiv. Motor og batteri var også fra en velkendt fabrik, der ellers laver skruemaskiner og andet værktøj til håndværkere.

 

 

 

 

Raket og ballon

Så er det blevet tid til balloner og raketter. Man kan lave en spændende varmluftballon af tyndt afdækningsplastik. Sæt det sammen med malertape. Hæng en tot vat forneden i lidt ståtråd. Kom sprit på og tænd ild. Har man en ridehal, så er der plads og ro til at se ballonen gå lige til vejrs. Uden for blæser den nemt væk selv i svag vind.

Nysgerrigheden vækkes

Initiativtagerne fra Insero Horsens, som også er med til at finansiere campen er meget tilfredse med forløbet.

”Vi kan se at de unges nysgerrighed for naturfagene i høj grad bliver vakt. De er dybt koncentreret og går meget op i deres eksperimenter,” fortæller projektleder Anders Pagh fra Insero Horsens.

Video

Se TV-Syds reportage fra Science Camp . . .   http://www.tvsyd.dk/artikel/162336:Videnskabelig-sommer

Fotoreportage: Erik Marcussen