­

Kroppens påvirkning af forskellige typer stråling

Kroppen påvirkes af Solens stråler

 

Det er fantastisk at komme en tur til Skagen. En tur helt ud på Grenen er noget specielt. Lyset er vidunderligt, den friske luft og lyden af bølgerne.

 

Faktisk taler man om "skagenslys". Det er en specielt form for stråling, idet Solens lys reflekteres i sand og vand fra alle sider. En sommerdag på Danmarks nordligste punkt påvirker kroppen, humøret og ferien.

  skagen2882 678dpi
     

Vi påvirkes af mange forskellige former for stråling

 

Vi har mange forskellige slags stråler i hverdagen, lige fra radiobøler, microbølger, synligt lys og UV-lys, røntgen og radioaktivitet. Strålerne påvirker vort liv, de er til gavn og nogle gange desværre skadelige.

 

Prøv at gå lidt i dybden og overvej, hvordan de enkelte stråler er til gavn eller skade. Du får ikke alle svarene her. Du må tænke dig om, snakke lidt med en anden om det eller søge på nettet for svar.

 

Hvad du skriver i skemaet i din mappe, skal helst være personligt. Ikke bare nogle notater fra din lærer eller en stor tekstbog. Se det som en udfordring, som du kan sætte dit eget præg på.

 

 

 

 

Kig i menuen til venstre og se siden "Stråling, delemner".

Der er mange små forslag til ting, du kan nævne i besvarelsen af din opgave.

 

 

 

 

451bio opgave

     

Den elektromagnetiske familie er stor, som du kan se på denne illustration. Der er tale om forskellige bølgelængder, stråler og energi. Prøv at få et godt overblik det rent tekniske, men også hvad der gør dig glad, og hvad du bør have respekt for.

spektrum em

 

undervisningspakken2023

­