Fejlernæring
Her i denne artikel behandles emnet som et oplæg til FP9, den fællesfaglige naturfagsprøve.
Delemne
Det er et forslag til delemne under "Mad & Mennesker".
|
|
|
|
|
|
Problemstilling
Mange moderne mennesker spiser ude, take away, fast food, restaurant eller cafeteria.
- Hvilke problemer kan det give for sundhed og velvære, hvis man ofte går ud og spiser?
- Hvordan kan det være, at der er så mange mennesker i verden, der er fejlernæret, når der er mad nok?
|
|
|
|
|
|
Arbejdsspørgsmål
- Hvorfor er man fejlernæret i de rige lande?
- Hvad er sund mad?
- Hvad er det, der gør mad usundt?
- Hvilke former for fejlernæring får man, hvis man kun spiser fast food?
- Hvor mange kalorier skal en teenager have om dagen?
- Hvordan ser sund mad ud?
- Hvad er med i en god varedeklaration?
|
|
|
|
|
|
Kompetencer
Biologi: Vi har behov for mad og drikke. Geografi: McDonalds på tværs af landegrænser og kulturer. Fysik: Molekylemodeller af kulhydrater, fedtstoffer og aminosyrer. Kemi: Påvisning af sukker, stivelse, fedtstoffer og protein.
|
|
|
Ideer der kan arbejdes videre med . . .
|
|
|